Curriculum Vitae René Bender

Rene Bender

René Bender is geboren en getogen in Delft en groeide op in een echte ondernemersfamilie. Hij volgde eerst een rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en daarna een trainee-ship bij de Europese Commissie in Brussel. Daarna werkte hij elf jaar bij het Rotterdamse Hes Beheer N.V., bij de Graan Elevator Maatschappij, de holding van Hes Beheer en later bij European Bulk Services.

In 1994 verkoos René het eigen ondernemerschap boven het werken bij een beursgenoteerd fonds. Samen met compagnon Han Beckmann bouwde hij een portfolio op met nadruk op investeringen in producerende en handelsondernemingen, met in totaal ruim 200 FTE. Van hun eerste acquisitie, metaalwarenfabriek Bredemeijer in Hilversum, was René tevens DGA. Al snel investeerden zij samen ook in de binnenscheepvaartbevrachting, ICT en internetdiensten. In 2006 bedroeg de totale omzet van de ondernemingen van de gezamenlijke holding ruim €50 mln. Nadien zijn de meeste participaties vervreemd.

In 2008 gaat René zelfstandig verder en legt hij met twee overnames de basis voor de Bredemeijer Group in Utrecht: een internationale handelsonderneming met drie eigen merken in de non food consumentengoederen markt. In 2011 neemt een opvolger zijn rol van algemeen directeur van de Bredemeijer Groep over en gaat hij verder als actief aandeelhouder in zijn bestaande deelnemingen. Ook ontstaat er dan meer tijd om aan het gezin en andere zaken te besteden. In 2014 start René als bedrijfsovername adviseur en richt samen met Cees Brandwijk het gelijk genaamde bedrijfsovername en advieskantoor op. Sindsdien is hij met name actief met de aan- en verkoop van bedrijven in het MKB en staat hij ondernemers bij met advies.

René heeft als ondernemer en DGA uitgebreide kennis op het gebied van B2B en B2C, heeft meerdere ondernemingen geleid en ervaring in het positioneren, transformeren en herstructureren van bedrijven. Hij is zeer betrokken bij alle facetten van het MKB bedrijf en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij het runnen van de business.

Hij is een entrepreneur, creatief, kan visie omzetten in operations, is markt gedreven, communicatief, coachend en stimulerend en focust op kansen en oplossingen.

Zijn hobby’s zijn classic car rally’s rijden, zeilen, sporten (fitness en golf) en lezen.

René is getrouwd met Saskia en samen hebben zij drie kinderen.

Terug naar oprichters en partners.

Neem contact op met René

Linkedin Bekijk LinkedIn profiel