Over Ons

Visie

Rust in de tent, hoe hard de wind ook waait.
Focus op de juiste zaken tussen een lawine aan afleiding.
Waardegroei wanneer alles van waarde weerloos lijkt.

De DGA in het MKB staat onder toenemende druk. Bij BenderBrandwijk zien wij hoezeer ondernemers geleefd worden en zetten wij ons in om – mentale en financiële- ruimte te creëren en  het totaalbeeld op de onderneming zuiver te krijgen.

Ondernemen is topsport. Ondernemen vraagt een goede conditie, een scherpe focus, goed teamspel, de juiste keuzes, maar vooral ook om de juiste coaching en begeleiding.

Een heldere strategie geeft de ondernemer focus, vergroot de betrokkenheid van zijn medewerkers en maakt bijstellingen in het beleid gemakkelijker. Een constante gezonde groei, structurele vermeerdering van de (verkoop)waarde van het bedrijf, en een beheersbaar bedrijf zijn zaken waar wij voor staan.

Aankopen en verkopen van een onderneming vergt een zorgvuldige en vroegtijdige planning, een gedegen voorbereiding. Het is een samenwerking tussen de ondernemer en zijn ondernemende adviseurs. Een samenwerking gebaseerd  op wederzijds respect en vertrouwen.

René Bender en Cees Brandwijk zijn van huis uit zelf ondernemers en zijn  juridisch en economisch geschoold. Zij kennen het klappen van de zweep ook als het gaat om het bankwezen en de accountancywereld. In de loop van de afgelopen decennia hebben zij een schat aan ervaring opgebouwd, niet alleen in Nederland, maar ook ver over de grens.

Samenwerking

Voor haar interim activiteiten kan BenderBrandwijk putten uit een hoogstaand netwerk in de markt van de executive search, werving en selectie. Deze resources geven ook toegang tot oud-ondernemers, die geschikt zijn de DGA tijdelijk te vervangen in geval van een sabbatical.

De verschillende partners van BenderBrandwijk zijn op persoonlijke titel lid van en gecertificeerd door de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB). Ook zijn de partners ingeschreven in het register van adviseurs bedrijfsopvolging van Avans Hogeschool te Breda (RAB register).

 

Bobb             RAB Register

 

BenderBrandwijk verzorgt ook in het kader van bedrijfsovername’s ook bedrijfsfinancieringen en werkt op dit terrein ook samen met o.a. Credion Rotterdam Rijnmond. Voo meer info zie: credion.nl

 

BenderBrandwijk is lid van MKB Nederland, Flevum en DCFA.

           

 

De Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met circa 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met corporate finance en fusies & overnames als specialisme.

Oprichters

 

René Bender

Oprichter en Managing partner
René Bender is oprichter van BENDER & Partners. Als directeur-eigenaar van verschillende MKB-bedrijven heeft hij ruime ervaring in het leiden, positioneren en transformeren van bedrijven. De hoge mate van betrokkenheid bij alle facetten van het MKB bedrijf en de operationele verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken in combinatie met het ‘voor eigen rekening en risico’ een bedrijf runnen, vormen de rode draad in zijn loopbaan.

Als ondernemer heeft hij jarenlang een portfolio van bedrijven in verschillende sectoren gemanaged, reorganisaties doorgevoerd en succesvolle bedrijfsovernames en doorstarts gedaan.

René richtte BenderBrandwijk op doordat hij zag hoeveel ondernemers door het doen van een stapje terug en het maken van een aantal harde keuzes de toekomst van hun bedrijf en zichzelf zoveel konden verbeteren. Zijn ervaring brengt hij graag op collega-ondernemers over.

Klik hier voor uitgebreid CV René Bender

Neem contact op met René

Linkedin Bekijk LinkedIn profiel

 

 

Cees Brandwijk

Oprichter en partner
Cees Brandwijk is oprichter geweest van diverse bedrijven en heeft in deze hoedanigheid als DGA uitgebreide kennis op het gebied van B2B en B2C. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in het leiden en positioneren van bedrijven. Cees kent alle facetten van het MKB bedrijf, is een creatief denker en staat bekend om zijn oplossingsgerichte aanpak.

In zijn jarenlange carrière als ondernemer wist hij bij overnames zowel aan de koperskant als aan de verkoperskant zijn visie om te zetten in concrete resultaten.

Cees vervult diverse bestuurlijke functies, waaronder die in commissies bij de Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht (de BOBB), werkt samen met VNO-NCW en zit bij MKB Nederland in de ‘Commissie Ondernemerschapsbeleid’ . Cees houdt van vernieuwing en is daarom ook voorvechter van ONL Rijnmond. Verder was hij gastdocent bij de HES inzake ‘ jong ondernemen’ en coach bij Qredits micro kredieten.

Klik hier voor uitgebreid CV Cees Brandwijk

Neem contact op Cees

Linkedin Bekijk LinkedIn profiel

 

 

Partners

 

Arno Leeuwenburgh

Associated partner

Arno Leeuwenburgh heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële wereld. Hij vervulde diverse senior management posities bij verschillende banken en was voormalig directeur Bijzonder Beheer Fortis Bank Nederland en directeur Commercial Banking Rotterdam. Hij heeft veel ervaring met het sluiten van financieringstransacties en een groot netwerk in de financiële wereld. In zijn periode als mede eigenaar/partner van DB&S IMAP Corporate Finance is hij nauw betrokken geweest bij vele overnames. Hij heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, een MBA gehaald aan Leuven University en Internationaal Management gevolgd aan IMD Lausanne. Hij is oprichter en directeur van Turnpoint Finance. Arno is down-to-earth, analytisch, integer en streeft er naar de best mogelijke (financiële) oplossing te vinden tegen de meest gunstige condities en voorwaarden die beschikbaar zijn in de markt.

Klik hier voor uitgebreid CV Arno Leeuwenburgh.

Neem contact op met Arno

Linkedin  Bekijk LinkedIn profiel

 

 

Sander Bosman

Associated partner

Sander Bosman heeft na een start als junior account ruime ervaring opgedaan als tax manager bij een middelgroot accountantskantoor In 2014 startte hij zijn eigen Belasting- & Overnameadvieskantoor. Binnen dit kantoor zette hij ook een administratietak op, waarmee hij vele MKB ondernemers bedient.

Sander voelt door zijn jarenlange ervaring in de algemene belastingadviespraktijk de ‘pijnpunten’ bij een overname snel aan. Het is zijn uitdaging om bij een overname met een gedegen fiscale begeleiding vele fiscale problemen te besparen en mogelijkheden te benutten, ook in situaties waar reeds een (optimale) fiscale structuur ruim voor de overdracht werd opgetuigd. Zijn gecombineerde fiscale- en overname achtergrond en zijn inlevingsvermogen maakt hem tot sparringspartner en adviseur zowel voor, tijdens maar ook na de bedrijfsovername op een pro-actieve, analytisch en vooral resultaat gerichte wijze.

Klik hier voor uitgebreid CV Sander Bosman.

Neem contact op met Sander

Linkedin Bekijk LinkedIn profiel