Curriculum Vitae Cees Brandwijk

Cees Brandwijk

Cees Brandwijk is geboren en getogen in Rotterdam. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde diverse andere vakgerichte studies, zoals bouwkunde en marketing & management en behaalde het praktijkdiploma boekhouden en een MBA. Ook is hij gecertificeerd BOBB overname adviseur. In 2013 is dit aangevuld met een ‘fiscaal-juridische’ postdoctoraal-studie, die in het bijzonder gericht was op overlijden & opvolging binnen (familie)bedrijven.

Cees begon zijn ‘serieuze’ carrière bij Volker Stevin als lid stuurgroep automatisering. Later was hij als lid van de directie bij Datex Systems verantwoordelijk voor alle divisies d.m.v.  het IBM merk.

Na aanvankelijk een aantal bouw gerelateerde activiteiten te hebben opgezet en na zijn bovenstaande functies in loondienst van 1979 – 1986, vestigt hij vanaf 1986 definitief zijn bedrijfsactiviteiten in de ICT sector. Hij start o.a. met de fabricage van personal computers in Hong Kong en is daarmee een leverancier van het eerste uur van pc-privé projecten. Het Nederlands bedrijf levert vanaf 1988 producten ter bevordering van flexibilisering van arbeid & arbeidsplaats, d.m.v. draadloze datacommunicatie en front & backoffice producten. Zij biedt oplossingen voor grote eindgebruikers, met o.a. Nokia, TDK,  Ericsson voor Ram Mobile Data, voor applicaties bij Rank Xerox en NS. Productnamen als Cisco en later XIRCOM groeien uit tot marktleiders en met zijn bedrijf Ronin Nederland B.V. als ‘marketeer van het jaar’ gedurende enkele jaren9 1992-1996). Zijn bedrijf groeit uit tot 150 FTE, 70 mln euro omzet en wordt eind 1998 verkocht aan een Engels beursgenoteerde onderneming.

Na vele jaren over de wereld te hebben gezworven t.b.v. zijn vakgebied gaat hij zich na de verkoop bezighouden met investeringen in ICT gerelateerde start-ups en heeft daarbij vele businessplannen beoordeeld. Dit leidde in 2002 tot een adviesfunctie voor een grote internationale hotelketen, waarna hij zich binnen het hotelwezen ook bezig ging houden met het ‘verkoop-klaar’ maken van hotels met internationale signatuur. Het ‘ontdekken’ van deze skills leidde vervolgens naar het vak van overnameadviseur in 2011 en in 2014 start Cees samen met Rene Bender het gelijk genaamde bedrijfsovername en advieskantoor op. Sindsdien is hij met name actief met de aan- en verkoop van bedrijven in het MKB en staat hij ondernemers bij met advies. In de laatste jaren heeft Cees – naast diverse overdrachten in de ‘Maak- & ICT industrie’- ook kleinere MKB bedrijven geholpen en succesvolle bedrijfsovernames gedaan.

Cees is een groot sportliefhebber en heeft diverse sporten in zijn jongere jaren actief beoefend, was voetbalcoach en formule-3 rijder. Zijn “vrije” tijd besteedt hij nu ook vooral aan diverse bestuurlijke- en politiek gerelateerde functies en coaching.

Terug naar oprichters en partners.

Neem contact op met Cees

Linkedin Bekijk LinkedIn profiel