Nieuws

Publicaties BenderBrandwijk

17 mei 2021

Verkoper komt tot inzicht en schakelt Bobb adviseur in 170522

27 augustus 2021

Waarom verkopen en wat verkopen we dan v. def 1.1 – door RAJB – 270821

 

 

BenderBrandwijk steunt het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie

09 juni 2018

Dit jaar deed BenderBrandwijk mee aan de de Prinses Maxima Centrum Rally, georganiseerd door de Lions Wassenaar-Duin.  De voor de tweede keer georganiseerde rally bracht een groot bedrag op ten behoeve van dit mooie centrum voor kinderoncologie, die tot de top vijf in Europa wil gaan behoren. Alle nationaleexpertise op het gebied van zorg en
research komen samen onder één dak en alle kinderen met kanker krijgen hier de beste behandelingen met de grootste
overlevingskansen. Daarbij staat de kwaliteit van leven voorop.

In haar centrale vestiging in Utrecht zal het bedrag geïnvesteerd worden in ouder-kindkamers. Het was een mooie dag, een fantastisch deelnemersveld, een prachtige professionele rally werd verreden en BenderBrandwijk had nog een leuke 2e prijs behaald in de Tourklasse. We hebben natuurlijk voor 2019 direct toegezegd, want dit mooie doel moet worden gesteund.

De populariteit van crowdfunding houdt aan

22 februari 2018

Dat de crowdfundmarkt nog altijd stevig groeit, is natuurlijk geen verrassing. Waar men vorig jaar nog kritisch was over de groeivooruitzichten van de markt, lijkt deze nu onverminderd door te groeien. Volgens crowdfund adviesbureau Douw & Koren is in de eerste helft van 2017 in totaal voor 99,4 miljoen euro aan crowdfundleningen en aandelen opgehaald. Dit is een groei van 15,5% ten opzichte van de eerste helft van 2016. Volgens investormatch is de reden voor de populariteit van de crowdfundleningen gelinkt aan de risico/rendement verhouding. Investeerders krijgen vrijwel geen rente meer als zij hun geld op de bank laten staan, dus kiezen zij ervoor om te investeren in relatief lage risico crowdfundprojecten. Het voornaamste deel van de projecten valt in de categorieën vastgoed, dienstverlening en horeca.

Opvallend is dat het aantal vergunningen dat door de AFM aan nieuwe crowdfundplatformen wordt verstrekt sterk is teruggelopen in de eerste helft van 2017. In 2016 werden er nog 18 vergunningen en ontheffingen verstrekt aan nieuwe crowdfundplatformen, in de eerste helft van 2017 waren dit er nog maar 3. Het dalend aantal nieuwe toetredingen kan het gevolg zijn van een toenemende centralisatie in de markt. Volgens Crowdfundmarkt wordt net iets minder dan 50% van de totale marktomvang verwerkt door slechts 3 platformen (Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar en Funding Circle), welke ook ongeveer 60% van het aantal projecten voor hun rekening nemen. Naar verwachting zal crowdfunding absoluut in trek blijven en zullen een aantal spelers verantwoordelijk worden voor een steeds groter marktaandeel als gevolg van centralisatie.

Stage vacature

26 juni 2017

Op zoek naar een ondernemende stage in overnameland? Bender Brandwijk & Partners B.V. biedt je graag een kans.

Door onze gestage groei zijn we opzoek naar een stagiaire die ons team komt versterken op ons kantoor in Rotterdam. Het is een fulltime stage voor een minimale periode van 5/6 maanden. De startdatum kan in overleg bepaald worden. Werkzaamheden omvatten o.a. het zoeken en analyseren van marktgebieden waarin onze relaties actief zijn, het werken aan transacties, add-on acquisities en het assisteren van het management.

Onze toekomstige stagiair(e) is een high performing WO student in de laatste fase van haar/zijn studie met een sterke interesse in corporate finance en met name aan en verkoop bedrijven. Maar eigenlijk meer dan dat, iemand die normaal kan nadenken en met beide benen op de grond staat. Kandidaten moeten ondernemend zijn en een sterk analytisch vermogen bezitten. Studie bij voorkeur in een financiële of (bedrijfs)economische-gerelateerde richting.

Stuur je motivatie, CV en wat wij van jou zouden móéten weten naar c.brandwijk@benderbrandwijk.nl

Samenwerking BOBB en Knab Crowdfunding – Overnamefinanciering tot €1.000.000

16 mei 2017

Wanneer je als ondernemer een overname wilt doen, is er vaak een financiering nodig. De Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB), waar de adviseurs van BenderBrandwijk & Partners B.V. lid van zijn, werkt sinds kort samen met Knab Crowdfunding. Knab Crowdfunding brengt ondernemers in contact met Knab klanten die graag participeren in uw financiering.

Onder normale omstandigheden is het lastig om je overnamefinanciering direct aan ‘de crowd’ aan te bieden. Daarom financiert Knab de gehele overnamesom maximaal 2 maanden vooruit. En dat is het unieke aan deze vorm van Crowdfunding. In deze 2 maanden brengen wij in samenwerking met Knab de verkregen overbruggingsfinanciering als nog naar het crowdfundplatform van Knab en regelen wij alles voor een succesvolle crowdfundcampagne met maximale marketingwaarde. Knab regelt – samen met Collin Crowdfund – deze (voor)financiering in combinatie met een reguliere Knab Crowdfundlening.

Voor vragen of aanvullende informatie over de mogelijkheden voor een overnamefinanciering kunt u contact opnemen met de adviseurs van BenderBrandwijk & Partners B.V.

BenderBrandwijk presenteert Masterclass Bedrijfsovername

13 april 2017

13 april 2017 hebben René Bender en Cees Brandwijk een masterclass gepresenteerd over bedrijfsovernames. Deze masterclass vond plaats in het Louwman museum in Den Haag. Een twintigtal ondernemers uit het MKB waren aanwezig. Alle facetten van een bedrijfsovername werden toegelicht en besproken. Voor veel ondernemers is dit een onbekend terrein en BenderBrandwijk vond het fijn om te zien dat het onderwerp leeft onder de mensen.

De masterclass werd afgesloten met een borrel in het museum. Een geslaagde middag! In oktober van dit jaar zal er weer een masterclass plaatsvinden gepresenteerd door BenderBrandwijk over bedrijfsovernames. Hier volgt binnenkort meer informatie over.

BenderBrandwijk winnaar van de Flevum rally 2017

06 april 2017

Dit jaar deed BenderBrandwijk weer mee aan de Flevum rally op 6 april jl. De Flevum rally is een jaarlijks evenement waarbij mooie exclusieve auto’s, netwerken en verbinden onderling centraal staan. Ook stond deze dag in het teken van Stichting Jarige Job. Stichting Jarige Job komt in actie voor de meer dan 60.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren. Zij proberen deze kinderen een leuke dag te bezorgen en speciaal te laten voelen. De opbrengsten van de Flevum Rally 2017 gaan naar Stichting Jarige Job. Dus niet alleen gezellige dag, maar ook een zinvolle dag.

De Flevum rally bestaat uit een uitdagend parcours van  5 etappes die gereden worden dmv een puzzel. Aansluitend volgde er een stille veilig voor Stichting Jarige Job. De dag eindige niet zonder een mooie afsluiter, BenderBrandwijk hebben de eerste prijs in ontvangst mogen nemen.

Een overname kost tijd

14 januari 2017

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, overname is een proces, geen daad. Klinkt misschien poëtisch, maar niets is minder waar. Vaak gelooft men onbewust dat een overname een prestatie is. Ervaring leert dat deze instelling weinig zoden aan de dijk zet. Een overname is een traject waarbij geduld belangrijke rol speelt. Echter is dit niet de grootste deal-breaker, deze leest u namelijk hier.

Verwacht niet dat de prijs gelijk is aan wat u ervoor krijgt

26 maart 2016

De waarde van een bedrijf is niet gelijk aan de prijs die de Koper ervoor betaalt. Dit is vaak een lastig en onderschat punt voor veel kopers. Waarde is een subjectief concept. Om toch een algemeen begrip te krijgen van de waarde van het bedrijf zijn er verschillende methods ontwikkeld. Benieuwd? Lees hier het hele artikel !

Sparren met mede-ondernemers

22 februari 2016

René Bender en Cees Brandwijk zijn ervaren ondernemers en weten maar al te goed hoe uitdagend en eenzaam het vak kan zijn. Ze kennen de risico’s van het ondernemen, de ingesleten patronen, de jaknikkersen de gevaren van indutten.

Het goede nieuws is dat ondernemers er met de juiste begeleiding iets aan kunnen veranderen. Wilt u weten hoe? Lees hier het hele interview met “Hét Ondernemersbelang”.

Geen Klik, Geen Deal

13 februari 2016

“Geen klik, geen deal”, is de uitspraak van BenderBrandwijk & Partners in een interview met  het blad “Hét Ondernemersbelang”. Volgens hen is een klik met de klant cruciaal voor een goed verloop van zaken om uiteindelijk tot een deal te komen. 15 tot 25% van de bedrijven die te kopen staan worden uiteindelijk niet verkocht. Vaak loop thet stuk bij het financieringsplaatje. Dit en andere heikelpunten worden besproken in het interview. Klik hier om het hele interview te lezen.

BenderBrandwijk genomineerd voor de Brookz Overname adviseur van het jaar 2015

10 oktober 2015

De managing partner René Bender werd genomineerd voor de Brookz Overname adviseur van 2015. Een zeer eervolle nominatie die na twee stemrondes resulteerde in een plaats onder één van de 10 genomineerden overnameadviseurs.

Zie het filmpje op Youtube: Vanaf 5 min en 5 seconden hoort u René Bender, die de vraag beantwoord hoe de verwachtingen zijn voor 2016.

BenderBrandwijk neemt deel aan de Flevum Zeilregatta

28 augustus 2015

Op 28 augustus was het weer zo ver. Na vorig jaar als bemanning de eerste prijs gehaald te hebben schreef BenderBrandwijk dit jaar in met een eigen zeilboot voor de FLevum (netwerkorganisatie) Zeilregatta 2015. Met acht man aan boord, allen genodigden van het kantoor, werd er een forse zeilwedstrijd gestreden.

En met het mooie resultaat, de tweede prijs. Maar volgend jaar gaan we weer voor goud!

 

BenderBrandwijk sponsort de Alzheimerrally 2015

Ook dit jaar werd in april de alweer de 4e Alzheimerrally verreden. Een prachtige en goed georganiseerde kaartlees rally ‘voor klassiekers’ met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum te Amsterdam. Aan het eind van de dag werd door de organisatie een cheque overhandigd aan de directeur van het VUmc Alzheimercentrum, Prof. Dr. Philip Scheltens, van maar liefts € 60.000,-. BenderBrandwijk was voor de vierde keer mede sponsor van dit evenement.

Overname profielen

Bedrijven te koop

BenderBrandwijk heeft doorlopend diverse opdrachten om ondernemingen te verkopen. Het kan hierbij ook gaan om minderheids- of meerderheidsbelangen van aandeelhouders. Regelmatig is er sprake van zgn. stille verkoopproposities, waarbij het profiel van de onderneming niet wordt gepubliceerd. Daarnaast worden profielen geplaatst op de verschillende M&A internet overname platforms, waar BenderBrandwijk over eigen webpages beschikt

Bedrijven gezocht

Gezocht: Fabrikant van schrijfwaren en kantoorartikelen

Voor onze cliënt zoeken wij ter overname, geheel of gedeeltelijk met gekwalificeerde meerderheid een vennootschap schrijfwaren / kantoorartikelen fabrikant in Europa. De onderneming heeft een minimale jaarlijkse winst van 2 miljoen euro. Het liefst in Nederland gevestigd met verkoopkanalen binnen Europa.

Gezocht: Adminstratie- en advieskantoor 

Een advies- en administratiekantoor met ruimte voor innovatie op financieel en technisch gebied. De financiële en bedrijfsadvisering en de administratieve activiteiten dienen elkaar te (gaan) versterken.

Omzet: ca. €700.000 jaarbasis

Gezocht: Webhosting ICT onderneming

Onze opdrachtgever is een ervaren ondernemer in de ICT sector, die uitbreiding zoekt van zijn huidige organisatie. Bij voorkeur een kleine organistaie, die opgenomen kan worden in een groter geheel. Eventuele baangarantie voor de huidige ondernemer na overname is mogelijk. Gezochte onderneming draait minimaal kostendekkend, winstgevend geniet de voorkeur. Hoe breder het dienstenpakket, hoe interessanter. Een sunstantieel deel van de omzet bestaat uit SLA’s en andere vaste contracten. bedrijf is verplaastbaar naar groot Rotterdam e.o.

Minimaal kostendekkend

Waarom verkopen en wat verkopen we dan v. def 1.1 – door RAJB – 270821